Tennis – mahtava harrastus

July 10th, 2014

Tennis on monipuolinen ja joustava harrastus. Ja harrastelijatasolla myös kohtalaisen edullinen. Sitä voi harrastaa oman mieltymystensä ja mahdollisuuksiensa mukaan vaikka joka päivä.

Tennis voi olla vapaa-ajan mukava ajanviete tai tavoitteellista kilpaurheilua. Usein luullaan, että tenniksessä voi helposti saada jonkinlaisen venähdyksen tai muun vamman, esimerkiksi lyönnin yhteydessä. Kun lyönnit kuitenkin opettelee tekemään oikealla tavalla ja muistaa verrytellä lihakset ennen pelaamista ja pelin jälkeen, niin venähdysten vaara pienenee merkittävästi. Tennis on sitä vastoin erittäin monipuolinen liikuntalaji, joka harjoittaa koko kehon lihaksia ja motorisia taitoja. Lajissa yhdistyy sopivassa määrin taito, eri lyöntien ja kierteiden muodossa, ja nopeus, jota usein tarvitaan, jotta ehtii vastaamaan palloon. Tennis onkin varsin nopeatempoinen laji.

Kansainvälisesti tennis on hyvin tunnettu ja suosittu urheilulaji ja myös olympialaji, ja itse peli tuskin kaipaa sen enempiä esittelyjä. Voit tutustua tenniksen sääntöihin netissä. Varsinkin tenniksen pistelaskusysteemi on hieman erikoinen, mutta viime kädessä kuitenkin aivan looginen. Tennistä voi pelata joko kaksin- tai nelinpelinä. Yleensä naiset ja miehet pelaavat kilpatenniksessä omissa sarjoissaan, poikkeuksena kuitenkin edellä mainittu nelinpeli, jossa molemmat voivat pelata samanaikaisesti. Tennis kehitettiin Englannissa 1800-luvun puolivälin paikkeilla, ja se oli – niinkuin moni muukin urheilulaji – aluksi lähinnä yläluokan harrastus. Laji kuitenkin levisi nopeasti, ja nykyään sillä arvellaan olevan yli 50 miljoonaa harrastajaa. Maailman tunnetuin tennisturnaus on Englannissa pidettävä Wimbledon.